Mariánka

tanec

Mariánka se narodila 7.11 2005 jako zdravá holčička, ve třech letech onemocněla silnou chřipkou, prodělala zápal plic a po návratu z nemocnice uz se na nožky nepostavila.
Marinka trpí genetickou nemocí Spinálni atrofie, je to progresivní úbytek svalové hmoty, který sebou nese spousty problémů, slabost a nehybnost končetin, bolestivé kontraktury svalů a šlach, únava, poruchy dýchání, střevní činnosti, polykáni a jiných životně důležitých funkcí, nemoc je neléčitelná.

VIDEO

25800 Kč

Maminka Marianky je s dcerkou sama a snaží se všemožně obstarat pro dceru Marianku jak potravinové doplňky, tak kompenzační pomůcky, rehabilitační cvičení a plavání, kroužky, výlety, dovolené u moře, divadelní představení , muzikály a další činnosti pro zkvalitnění jejího života.
Marianka je v současné době na vozíčku, který je nevyhovující, také se jí zcela bortí páteř a protože pojišťovna nový vozíček neschválila, maminka musí vozíček zafinancovat sama.
Marianka byla v lednu na operaci páteře, která se zpevní titanovou tyčí a Marianka se narovná, v tuto chvíli potřebuje hodně sil na návrat do života, rehabilitace, také elektrický vozík, auto s plošinou a jiné pomůcky domů.
Všechny tyto pomůcky jsou nutné, ale vozíky jsou těžké a spíše pasivní.

Mariančina láska k tanci je převeliká a stále vymýšlí nějaké choreografie i s maminkou a dětmi v taneční škole,také spolu vystupují na charitativních akcích pro potřebné lidi a sdružení, děti v maminčině taneční škole hodně vystupují a soutěží a i maminka spolu s nimi a dosahují na ta nejvyšší ocenění.
Marianka má velký sen a moc by si přála tančit i párové tance, ale k tomuto je potřeba odlehčený vozíček, který je ale už velký nadstandard. Tímto sportovním vozíčkem by si Marianka splnila svůj velký sen a mohla se tanci ještě více věnovat, vystupovat a třeba i soutěžit v párových tancích. To by si moc přála.

Děkujeme za příležitost a za naději pořídit takový sportovní vozíček. Mějte krásné dny. Marianka a maminka

Marianku můžete vidět tančit také na Běhej Lesy Jizerská50 Run v sobotu25. 8. 2018 v Bedřichově v Jizerských horách https://behejlesy.cz/jizerska-50-run/r14