Kemp pro nováčky

basketbal

Vybraná částka 25.000,- nám pomůže uspořádat víkendový sportovní kemp v Nymburce, pro začínajicí basketbalisty na vozíku. Přilákat tím nové tváře do našeho sportu a tím třeba rozšířit naší hráčskou základnu.

VIDEO

0 Kč

Česká asociace basketbalu na vozíku vznikla v roce 2014 jako zapsaný spolek a zaštiťuje veškeré klubové i reprezentační aktivity basketbalistů na vozíku v České republice. Zastupuje ČR v Evropské federaci v basketbalu na vozíku (IWBF Europe). Podporuje aktivity pro zapojení nových hráčů.

Během posledních 2 let jsme podpořili vznik nových 2 klubů, takže nyní je možné trénovat na pěti místech ČR - SK HOBIT Brno, WBS Pardubice, BKV Frýdek-Místek, Pražští jezdci a Tigers České Budějovice. Basketbal na vozíku je celosvětově nejrozšířenější kolektivní sport a mohou ho hrát muži i ženy, s handicapem i bez. V posledních letech se naše Asociace zaměřuje na rozvoj basketbalu v ČR a omlazení členské základny. Navštěvujeme rehabilitační centra, sportovní kurzy, pořádáme sportovní kempy pro nováčky. Tato metoda nám přináší úspěchy, proto v ní chceme pokračovat i nadále.